Καλωσόρισμα Προέδρου

presidentΩς Πρόεδρος της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων (Π.Ε.Π) θα ήθελα να απευθύνω ένα εγκάρδιο χαιρετισμό, μέσα από την ιστοσελίδα μας, προς όλους ανεξαίρετα τους πρόσφυγες αλλά και προσωπικά στον καθένα ξεχωριστά.

Έχουν ήδη δυστυχώς παρέλθει 40 σχεδόν χρόνια από τις αποφράδες εκείνες μέρες του πραξικοπήματος και της βάρβαρης τουρκικής εισβολής που επέφεραν απίστευτα δεινά στην πατρίδα μας και που τις βαριές συνέπειες τους εξακολουθεί αμείωτα να υφίσταται ο προσφυγικός κόσμος αλλά και ολόκληρος ο κυπριακός λαός.

Μέσα από την ιστοσελίδα μας, παρέχεται η δυνατότητα αλλά και η ευκαιρία να έχουμε την ποθητή επικοινωνία, που είναι χρέος μας, με ολόκληρο τον προσφυγικό κόσμο τον οποίον όχι μόνο να ενημερώνουμε για όσα τον ενδιαφέρουν αλλά και να δεχόμαστε τα προβλήματα που τον απασχολούν, τους προβληματισμούς, τις εισηγήσεις και τα σχόλια τους.

Χαιρετίζω την αναγνώριση των εκ μητρογονίας εκτοπισθέντων και την άρση της κατάφορης αδικίας της ισότητας ανδρών και γυναικών που αποτελεί το θεμέλιο λίθο της δίκαιης κοινωνίας.

Τον εγκάρδιο χαιρετισμό μου θέλω επίσης να απευθύνω εκ μέρους της Π.Ε.Π. προς όλους τους Εγκλωβισμένους της Καρπασίας των οποίων η τουρκική κατοχή συνεχίζει να τους στερεί τα ανθρώπινα τους δικαιώματα.

Θέλω να διαβεβαιώσω τον προσφυγικό κόσμο ότι η Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ε.Π. και το Προσωπικό της θα είναι πάντοτε δίπλα του, θα αφουγκράζεται τα προβλήματα του και θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση τους βασισμένη πάντοτε στη δίκαιη κατανομή των βαρών της εισβολής και της συνεχιζόμενης κατοχής.

Πάνω και πέρα από όλα θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας και την επιστροφή στις πατρογονικές μας εστίες και περιουσίες μας. 

 Φιλικά


Ανδρέας Παπαπολυβίου
Πρόεδρος Π.Ε.Π.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.